Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Regering en leiding NVB laten gedachten gaan over vervoersbedrijf

Een regeringsdelegatie heeft zich samen met de leiding van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) gebogen over de huidige stand van zaken bij het parastataal bedrijf. Op dinsdag 9 maart 2021 hebben zij hun gedachten laten gaan over de richting waar de regering naar toe wil met de NVB. Naast president Chandrikapersad Santokhi waren ook vicepresident Ronnie Brunswijk en minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) aanwezig.

Namens de NVB waren dat directeur Fariyal Renfurm en de Raad van Commissarissen (RvC) van het bedrijf. Aan de regeringsdelegatie is aangegeven welke situatie bij het bedrijf is aangetroffen en volgens welke plannen de onderneming verder geleid zal worden in deze regeerperiode. Het staatshoofd heeft directie en RvC meegegeven om hun gedachten te laten gaan hoe de subsidies afgebouwd kunnen worden, en wel van objectsubsidie naar subjectsubsidie.

Verder zijn ook aan de orde gekomen, de trajecten die onderhouden worden en het sociale aspect van de NVB. Directeur Renfurm spreekt van een effectieve vergadering en een overlegmoment zoals vaker zou moeten geschieden. “Zodat we weten welke richting we gaan, op een lijn zijn en de regering en het bedrijf samengaan voor ontwikkeling en groei van Suriname”, zegt de NVB-functionaris.