Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi roept ondernemers op om zich te bundelen

Tijdens zijn bezoek aan een ondernemersavond, gehouden op woensdag 10 mei 2023, deed president Chandrikapersad Santokhi een oproep aan de Surinaamse zakenlui om zich te gaan bundelen. Volgens het staatshoofd zal het bij elkaar brengen van kennis en kapitaal resulteren in succesvol ondernemerschap. Dit evenement had als thema “Excelleren in ondernemen”. Het initiatief komt van het Comité Ondernemersavond.

President Santokhi uitte tijdens de bijeenkomst zijn bezorgdheid over de vele uitdagingen in het ondernemerschap. “Deze zijn ontstaan vanwege de financiële crisis en de Covid-19-pandemie. De regering zal faciliterend optreden om het ondernemerschap te blijven stimuleren”, aldus de president. Het staatshoofd geeft verder aan dat er fiscale maatregelen getroffen zullen worden om de financieel economische crisis beheersbaar te maken. De regering wil middels het creëren van een aantrekkelijk investeringsklimaat, werken aan een gezonde economie.

Pertap Bissumbhar, voorzitter van het Comité Ondernemersavond, blikt tevreden terug op de samenkomst. Hij geeft aan dat er invulling is gegeven aan de behoefte die er was binnen de ondernemerswereld. “Zij hebben eerstehands informatie verkregen. Hierbij zijn er tal van mogelijkheden naar voren gekomen en de president heeft de aanwezigen toegesproken”, stelt Bissumbhar. Zakenlieden, die behoren tot de ruggengraat van de economie, zijn volgens hem nu gemotiveerd om verder te gaan investeren.