Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi reageert op kritiek VHP-pakketten

De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) die meende geen voorstaander te zijn van het verstrekken van pakketten doet dat nu juist wel. Hierover werd een reactie gevraagd van president Chandrikapersad Santokhi tijdens het bel- en vraagprogramma “Bel, Taki Nanga Deng Tiri Man” op maandag 4 april 2022.

Het staatshoofd tevens VHP-voorzitter geeft aan nog steeds geen voorstaander te zijn van het uitdelen van pakketten. “Ik geloof nog steeds dat je mensen moet leren vissen en geen vis moet geven” aldus Santokhi, “Omdat wij de pakketten verkopen wordt er enerzijds toch wel invulling hieraan gegeven.” De president geeft aan oor te hebben voor de noden van het volk. “De politiek had de mogelijkheid om in te springen en dat hebben ze ook gedaan” stelt het staatshoofd.

De regering overweegt een landelijke aanpak, waarbij de distributie en verkoop op goedkopere levensmiddelen, hier deel van zal zijn. De prijs kon men laag houden doordat er geen tussenhandelaren bij waren.

Wat de controle vanuit de Economische Controle Dienst (ECD) op prijsopdrijving betreft is de opdracht reeds gegeven hier in te komen. “Wij kijken naar methoden om de ECD zodanig te versterken dat zij de situatie beter aankunnen” aldus Santokhi.