Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi: “Oorlog in Europa biedt nieuwe kansen”

De effecten van de oorlog in Zuid-Europa (Russische invasie in Oekraïne) is overal in de wereld merkbaar. President Chandrikapersad Santokhi merkt op dat deze situatie ook kansen biedt. “Die oorlog biedt kansen op het gebied van olie en gas, maar ook in de agrarische sector. Ook over deze zaken zullen we praten”, aldus president Santokhi doelend op het bilateraal gesprek dat hij zal voeren met de Nederlandse premier Mark Rutte.

Het Surinaamse staatshoofd geeft aan dat de regeringsleiders niet alleen overleg zullen hebben aangaande zaken de twee landen en hun samenlevingen rakende. “Leiders praten ook over zaken die zich internationaal voltrekken. Het is belangrijk om te bespreken wat onze gezamenlijke positie zou kunnen zijn in multilaterale instituten”, aldus president Santokhi.

In de hoedanigheid van Caricom-voorzitter zal de Surinaamse president, premier Mark Rutte uitleggen dat investeren in Suriname veel voordelen met zich zal meebrengen. “Investeren in Suriname betekent ook investeren in de Caricom. Investeerders kunnen gebruik maken van de Caricom als regionale organisatie”, geeft president Santokhi aan.

Hij merkt verder op dat er koninkrijksdelen zijn in de Caribische regio bijvoorbeeld Bonaire, Curaçao, Aruba en Sint Maarten. “Die zullen ook geassocieerde leden worden van de Caricom.” Het Surinaamse staatshoofd zegt dat er voldoende onderwerpen zijn die vanuit een Caricom-perspectief kenbaar gemaakt kunnen worden.