Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi neemt geloofsbrieven tweetal ambassadeurs in ontvangst


Het staatshoofd van de Republiek Suriname, Chandrikapersad Santokhi, heeft de geloofsbrieven van ambassadeur Mario Fontilla Chan van de Filipijnen en Monica-Michaela Stirbu van Roemenië in ontvangst genomen op het presidentieel paleis. De diplomaten hebben op dinsdag 22 maart 2022 hun accreditieven aangeboden aan de president. De ambassadeurs hebben in een kort colloquium met de president de relatie en de aandachtspunten tussen Suriname en hun land besproken.

De Filipijnse ambassadeur noemt Suriname in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) een potentiële handelspartner. “De samenwerking moet nu gedetailleerd en concreet worden vastgesteld”, geeft de diplomaat aan. Zijn eerste impressie over Suriname is bijzonder positief. “Wij zullen bijzonder veel wederzijdse voordelen kunnen halen uit de samenwerking tussen Suriname en Filipijnen”, aldus Mario Fontilla Chan.

Ambassadeur Stirbu van Roemenië zal een bezoek brengen aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Onderwijsprojecten zullen prioriteit genieten in de samenwerking tussen de beide landen. De diplomaat merkt op dat Roemenië een cruciale rol kan vervullen in de ophanden zijnde olie- en gasindustrie van Suriname. Roemenië heeft namelijk genoeg kennis op het gebied van de offshore olie- en gasindustrie. Het land is in deze sector actief in de Zwarte Zee.