Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi gaat in op vragen hoogste college van Staat

Regeringsleider Chandrikapersad Santokhi is tijdens een openbare vergadering van De Nationale Assemblee ingegaan op diverse vragen van parlementsleden. Het staatshoofd heeft op dinsdag 18 april 2023 opgemerkt dat de koersbeteugelingsmaatregelen niet geïsoleerd uitgevoerd worden. “De koersbeteugelingsmaatregelen worden in samenhang met het totaal hervormingstraject uitgevoerd, welke is ingezet om onze economie weer gezond te maken”, aldus president Santokhi in ’s lands vergaderzaal.

Het staatshoofd heeft aangeven volledig te begrijpen dat het sociaal programma sneller uitgevoerd moet worden. “De druk vanuit de samenleving is voelbaar.” Hij zegt dat er gewerkt moet worden aan bepaalde bureaucratische aspecten. “Er is een zeer dringend gesprek geweest met de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het Project Management Team. De betaling van de SRD 1800,- koopkrachtversterking aan zwakke huishoudens moet veel sneller en efficiënter”, heeft de president verduidelijkt. Hij heeft de opdracht gegeven om de mensen die al geïdentificeerd zijn alvast uit te betalen. “De gelden zijn al gealloceerd. We moeten de mensen tegemoetkomen.”

President Santokhi heeft in het hoogste college van Staat onderstreept dat het zeer belangrijk is om de lokale productie te stimuleren. “Dit zal werkgelegenheid creëren en zullen we als land gelden kunnen genereren. Om de lokale productie te stimuleren is het investeringsbeleid ook geïntensiveerd.” Het staatshoofd heeft tijdens de beantwoording in het parlement opgemerkt dat vertrouwen een cruciaal aspect is om de koers te kunnen beteugelen. “Als er geen vertrouwen is in onze munteenheid zullen mensen steeds besluiten om hun gelden om te zetten in vreemde valuta. We zullen dit moeten ontmoedigen met tal van maatregelen die eerder al gepresenteerd zijn”, aldus het staatshoofd.