Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi bedankt frontliniewerkers in nieuwjaarstoespraak

President Chandrikapersad Santokhi heeft in zijn nieuwjaarstoespraak een speciaal woord van dank gericht aan de frontliniewerkers in de strijd tegen COVID-19. “We denken vanavond in het bijzonder aan onze frontlinie werkers, die ondanks het risico voor hun eigen gezondheid, voor ons blijven zorgen. Ook op een avond als deze. Ik wil ze allemaal opnieuw bedanken voor hun inzet en ik vraag u om hetzelfde te doen, door u aan de maatregelen te houden, zodat zij het wat rustiger kunnen hebben.”

Het staatshoofd zegt dat er afscheid wordt genomen van een zeer turbulent jaar, waarin de COVID-19-pandemie ons verschillende lessen heeft geleerd. “We zijn met onze neus op de feiten gedrukt dat wij als mensen, niets kunnen doen aan omstandigheden die buiten onze macht liggen. Een klein minuscuul virus, dat we niet eens kunnen zien met het blote oog beheerst de hele wereld, beheerst de mensheid.”

President Santokhi wijst erop dat wij ook in Suriname familieleden hebben verloren, onze economie in de pauze stand hebben zien gaan en onze gedragingen sterk hebben moeten aanpassen. Hij citeert de Britse politicus Winston Churchill, die eens zei: “Van een goede crisis moet je profiteren”. Dit is, aldus president Santokhi, de andere kant van deze pandemie. Volgens hem zijn we met zijn allen “back-to-basics”. “Terug naar het zorgen voor elkaar, meer aandacht geven aan elkaar, minder materiële zaken, maar vooral je gevoel laten spreken.”

Het staatshoofd zegt dat er zijn initiatieven zijn gestart, waar onze eigen burgers verantwoordelijkheid hebben genomen om te helpen waar nodig. Ook is ons eigen toerisme herontdekt. Volgens hem hebben we allemaal een pas op de plaats moeten maken. “Dat zal in 2021 nog even door moeten gaan en geleidelijk zullen wij passen voorwaarts moeten maken.”