Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President feliciteert Natio én Suriname

President Chandrikapersad Santokhi is onder de indruk van de prestaties van het Surinaams nationaal voetbalelftal in de WK-kwalificatiewedstrijden tot nu toe. Natio won afgelopen woensdag in eigen huis met 3-0 van de Cayman Islands en op Amerikaanse bodem werd het zaterdag 6-0 tegen Aruba. “Srananman wansi pe un de, me fristeri unu”, is de eerste reactie in zijn felicitatieboodschap aan Natio en de Surinaamse samenleving.

President Santokhi: “Goal klinkt in vele talen hetzelfde. Daarin komen gelijk de hoogste waarde van sport terug, namelijk eenheid en verbroedering. Onder de kundige leiding van onze bondscoach Dean Gorré hebben wij, als sportminnend Suriname, maar liefst zes keer die vreugdevolle kreet kunnen uitroepen. Un wini baka. Natio wini baka. Ai Sranan wini baka!”

Het staatshoofd spreekt namens de totale gemeenschap zijn dank uit aan het Surinaams nationaal elftal. “Natio sori un baka dat BRIBI NA KRAKTI. Grantangi Natio! Alle Surinamers gefeliciteerd. Als natie hebben wij weer gewonnen. Het maakt niet uit wat u nuttigde tijdens de wedstrijd: zij het: pepre watra, een stuk viado, een saw paw, een lekere bakabana, een bara of afingi. Wij hebben samen gewonnen.”

“Ik roep u op om deze eenheid te koesteren. In goede en in minder prettige tijden. Dit is wat ons sterk maakt. Wij ondersteunen elkaar en staan als 1 persoon achter hetgeen ons bindt. Dat is onze mooie mama Sranan! Gran tangi en bogo bogo krakti. Blijf putten uit de kracht van onze eenheid. Blijf geloven dat wij verder komen. Samen. Want samen zijn wij sterk en BRIBI NA KRAKTI. God bless you.”