Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President buigt zich met IsDB over ontwikkelingsprojecten

In het kader van het opstarten en finaliseren van ontwikkelingsprojecten heeft president Chandrikapersad Santokhi zich laten informeren over diverse mogelijkheden. Het staatshoofd heeft zich op 17 oktober 2022 samen met overheidsvertegenwoordigers en de Islamic Development Bank (IsDB) gebogen over financieringsmogelijkheden van projecten en de uitdagingen in Suriname. Het gaat in deze om projecten op het gebied van huisvesting, onderwijs, gezondheid, energie en landbouw.

“Sinds deze regering is aangetreden hebben wij uitgekeken naar financieringsmogelijkheden voor ontwikkelingsprojecten. Covid-19 heeft voor heel wat stagnaties gezorgd”, aldus het staatshoofd. De meeting is verder gebruikt om met de betrokken actoren van gedachten te wisselen over het beleid van de regering. President Santokhi heeft de hoop uitgesproken dat er spoedig over gegaan kan worden tot het opstarten van nieuwe ontwikkelingsprojecten.

Tijdens de beraadslaging is aangegeven dat IsDB bereid is om Suriname te ondersteunen bij ontwikkelingsprojecten. Vooral tegen de achtergrond dat Covid-19 in heel wat ontwikkelingslanden voor stagnatie in ontwikkeling heeft gezorgd. De regeringsleider heeft zijn dankbaarheid hierover uitgesproken. Hij zegt dat de regering zich ten volle zal inzetten om de bestaande mogelijkheden optimaal te benutten om zoveel als mogelijk ontwikkelingsprojecten op te starten en te finaliseren.

Minister Albert Ramdin, ad-interim van Financiën en Planning heeft ook gevraagd naar technische assistentie, vanwege het gebrek aan voldoende technisch kader en uitvoeringscapaciteit. Verder zegt hij dat de regering zich sterk zal maken voor optimale participatie vanuit de particuliere sector. Echter doet hij een beroep op de financiële instellingen om de lat niet overbodig hoog te houden voor bedrijven die oprecht een bijdrage wensen te leveren aan de ontwikkeling binnen verschillende sectoren.