Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen

PIU op werkbezoek bij minister Abiamofo

Medewerkers van de Project Implementatie Unit (PIU) die werken aan de voorbereiding en de oprichting van het Delfstoffeninstituut Suriname (DIS) hebben tijdens een bezoek aan minister David Abiamofo van het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) de voortgang van het project besproken.

Onder andere kwamen de factoren capaciteitsversterking, het vervaardigen van een kadaster, procurement alsook infrastructuur tijdens de bespreking aan de orde. Ook is nagegaan welke modellen kunnen bijdragen aan een duurzame aanpak.  

De financiering voor het DIS vloeit voort uit component 1 van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification (SCSD) Project, waarvan NH USD 7 miljoen voor de uitvoering van activiteiten ter beschikking heeft en het Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI) USD 23 miljoen.

Van de delegatie maakten deel uit; Clyde Griffith, Component Coordinator, Lucia Dwarkasing Financial Management Specialist en Karishma Bhageloe Administrative Assistant. De meeting is gehouden op 27 september.