Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Padi-prijs gunstig voor Surinaamse rijstboeren

De daling van de padi-prijs enigzinds en de toegenomen kosten die voor verliezen zorgde, leidde tot irritatie bij Surinaamse rijstboeren. Op de vraag of er wat gedaan werd aan de noodkreet van rijstboeren betreffende de padi-prijs ging president Santokhi in tijdens het bel en vraag-programma “Bel, Tak Nanga Deng Tiri Man” bij Radio SRS op 7 maart 2022.

Het staatshoofd stelde de boeren gerust en gaf aan recentelijk gesprekken te hebben gevoerd met de minister van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV). Het blijkt dat de padi-prijs weer omhooggaat. Dit werd bevestigd door een van de opkopers met wie het staatshoofd gesproken had.

De president spreekt van een positieve indicatie voor Suriname gezien de mogelijke gevolgen van de oorlog in Europa. De prijs van voedsel zal hoogstwaarschijnlijk wereldwijd toenemen waaronder dus ook de prijs voor rijst. In zijn gesprek met de minister van LVV benadrukte de president erop toe te zien dat de prijs voor rijst in Suriname laag blijft. “Anders gaan we andere maatregelen hier moeten treffen om onze samenleving te beschermen”, aldus Santokhi. In ieder geval voorziet het staatshoofd voordeel voor de rijstboeren.