Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

OW neemt deel aan de 32ste Water en Wastewater Conferentie  in Guyana

Onlangs werd de Caribbean Water and Wastewater Association (CWWA) conferentie gehouden in ons buurland Guyana. Op 24 en 25 oktober hebben minister Riad Nurmohamed, directieleden en staf van het Ministerie van Openbare Werken (OW) ook deelgenomen aan de conferentie. Het is van belang dat de Caraïbische regio zich verenigt om cruciale uitdagingen aan te pakken op het gebied van waterbeheer. De conferentie werd georganiseerd door de Caribbean Water and Wastewater Association (CWWA) in samenwerking met de Caribbean Development Bank (CDB), de Inter-American Development Bank (IDB), en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP).

Tijdens deze conferentie was er een High Level Forum (HLF), waarbij minister Nurmohamed en directieleden aan hebben deelgenomen. Dit forum had als doel om de Caraïbische naties bij elkaar te laten komen om uitdagingen te overwinnen en duurzaam waterbeheer te bevorderen. Het High-Level Forum (HLF) zorgt ervoor dat ministeries uit Caraïbische landen die verantwoordelijk zijn voor water, afvalwater en vast afval samenkomen. Bij deze gelegenheid worden zaken besproken, zoals de gevolgen van klimaatverandering, wateruitdagingen en innovatieve financiering. Dit forum reflecteerde een veelzijdige aanpak om waterbeheer te verbeteren, NRW te verminderen en de gevolgen van klimaatverandering in de regio aan te pakken. Het benadrukte het belang van veerkracht tegen klimaatverandering en samenwerking tussen Caraïbische landen.

Er werden presentaties gehouden die de cruciale rol van waterbedrijven benadrukken bij het verminderen van CO2-uitstoot en het bijdragen aan klimaatverandering. Door het toepassen van strategieën om zodoende Non-revenue water (NRW) te verminderen, kunnen nutsbedrijven niet alleen water besparen, maar ook de kosten en CO2-uitstoot verminderen. Dit zal een aanzienlijk positief effect hebben op het klimaat.

Door middel van dialoog en gezamenlijke inspanningen probeerden de afgevaardigden duurzame oplossingen, financiële mogelijkheden en technologische innovaties te verkennen om de watervoorzieningssystemen te verbeteren en de CO2-uitstoot op hun respectieve eilanden te verminderen. Tijdens de bijeenkomst werden ook financieringsmogelijkheden en subsidies besproken die beschikbaar zijn voor water- en afvalwaterprojecten.

De bijeenkomst werd afgesloten met de ondertekening van een ministeriële verklaring, waarin de betrokkenheid van de regio bij het creëren van een duurzamere toekomst werd bevestigd. Het forum toonde aan, dat door gezamenlijke inspanningen en innovatieve benaderingen, de Caraïbische landen voorbereid zijn om de wateruitdagingen van de 21e eeuw aan te gaan en de economie te ondersteunen terwijl kwetsbare bevolkingsgroepen worden beschermd.

.