Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Organisaties in Coronie ontvangen donaties van het Kabinet van de President

Verschillende instanties in Coronie hebben vanuit het Kabinet van de President donaties ontvangen. President Chandrikapersad Santokhi die vanwege urgente zaken betreffende nationale en internationale belangen zijn bezoek aan Coronie niet kon voortzetten heeft zich op zondag 10 september 2023 laten vertegenwoordigen bij de overhandiging van de geschenken. De organisaties die in aanmerking zijn gekomen voor de donaties zijn parochie Maria Onbevlekte Ontvangen, afleggersvereniging Petra, en bejaardentehuis LuNor.

Bij de overhandiging aan de parochie Maria Onbevlekt Ontvangen werd het staatshoofd vertegenwoordigd door parlementariër Harriët Ramdien. Het Rooms Katholieke kerkgebouw is een van de oudste in Suriname waarvan op 21 juli 1891 bouw startte en de inzegening op 22 juni 1892 plaatsvond. Het gebouw is inmiddels 131 jaar oud en is dus een monumentaal pand. De Afleggersvereniging Petra, heeft vanuit het Kabinet van de President een enveloppe ontvangen met een bedrag van SRD 25.000. Deze financiële tegemoetkoming zal gebruikt worden om de koelcel van het mortuarium te voorzien van 220v elektriciteit. Hierdoor zal men niet meer afhankelijk zijn van het mortuarium in Nickerie, wat een besparing is van vervoerkosten voor de nabestaanden.

Aan Huize LuNor is er een groot hoeveelheid voedingsmiddelen gedoneerd. Het tehuis telt ruim 25 bejaarden die ook wekelijks voedsel donaties ontvangt via de districtscommissaris van Coronie, Maikel Winter. Parlementariër Grachelle Sluisdom heeft het staatshoofd vertegenwoordigd bij deze overhandiging. Hierbij heeft ze van het personeel aldaar petities in ontvangst genomen. Het zorgpersoneel heeft laten weten dat zij al drie maanden niet uitbetaald worden en vragen om een oplossing in deze zaak. Sluisdom zegt ervoor te zullen zorgen dat het staatshoofd de petities in handen krijgt.