Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Volksgezondheid

Oproep tot registratie aan importeurs van medicijnen

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in december 2021 WHO/PAHO HEARTS initiatief geadopteerd en gewerkt aan de implementatie van dit initiatief in Suriname als chronische zorg model.

Sinds 2 december 2022 heeft Suriname officieel “Suriname HEARTS Initiatief Hypertensie protocol” gelanceerd (https://gov.sr/wp-content/uploads/2022/12/Suriname-Hearts-Initiative-Hypertensie-Protocol_v.-FINAL.pdf), waarbij alle eerstelijns klinieken hiermee dienen te werken.

Het ministerie van Volksgezondheid zal in het kader van het HEARTS-initiatief implementatie een bijeenkomst organiseren met alle importeurs van medicijnen in Suriname. Doel van deze bijeenkomst is om een systeem op te zetten zodat het ministerie samen met de stakeholders de medicijnen-voorraden kan monitoren en tijdig kan aansturen om de voorraden aan te vullen.

Het HEARTS-initiatief wordt sinds januari 2023 toegepast in Suriname in de eerstelijnszorg, waarbij mensen met een chronische niet-overdraagbaar aandoening worden gevolgd en intensief behandeld volgens dit protocol. Een van de pijlers van dit initiatief is ook het gebruik van selecte combinatie van medicatie die volgens onderzoekingen effectiever zijn gebleken voor de behandeling van deze aandoeningen.

Alle importeurs worden gevraagd zich tot uiterlijk 15 maart 2023 te registreren via de volgende link: https://forms.gle/JyRY7UVkUUDLgo259. Voor vragen en meer informatie kunt u zich richten tot secretariaat van de onderdirecteur, drs. Ritesh Dhanpat op email adres: sec.odvg@gov.sr