Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

OPENBARE WERKEN VERVANGT  SLUISDEUR TE CLEVIA

Het ministerie van Openbare Werken is vanaf het aantreden van minister Riad Nurmohamed  bezig sluizen en gemalen te voorzien van de nodige service- en renovatiebeurten. In dit kader zijn ondertussen een aantal sluisdeuren vervangen die niet meer voldeden aan de nodige eisen. Derhalve gaf de OW-minister in 2021 het startsein de sluisdeur te Johanna Margaretha in het district Commewijne te vervangen. Sindsdien zijn een aantal sluisdeuren landelijk vervangen. Op maandag 9 januari 2023 was de sluisdeur te te Clevia in Paramaribo – Noord aan de beurt.

Afdeling Sluizen, Gemalen en Kanalen (SGK) van het ministerie van Openbare Werken is al geruime tijd bezig sluisdeuren te vervangen in alle districten. Na bijkans 10 jaren is de sluisdeur te Clevia vernieuwd. Deze verkeerde reeds jaren in een zeer slechte staat. Deze sluis zorgt voor de ontwatering over een gebied tussen de Djamoenstraat en de Kaikoesistraat. Openbare Werken (OW)  werkt er heel hard aan om stapsgewijs in alle districten voorkomende sluisdeuren te inspecteren en waar nodig te voorzien van een servicebeurt.

Als u merkt dat het hard zal regenen of het regent en de sluis of gemaal is nog niet in werking, dan kunt u bellen naar de beheerder van het gebied waar u woont. Dit is vooralsnog voor Paramaribo en een deel van Wanica.

  1. Ressort Parbo – Noord – Beheerder: M. Ramdin tel: 7142456
  2. Ressort Sommelsdijcksekreek – Beheerder: B. Kalpoe tel: 8583837
  3. Ressort Weg naar Zee – Beheerder: S. Pabarni tel: 8770510
  4. Ressort Parbo – Midden- Beheerder: Van Gennip tel: 8808549
  5. Ressort Parbo- Zuid- Beheerder: V. Kandhai tel: 8754687
  6. Ressort Sarca- Doorsteek- Beheerder: P. Rampersad tel: 8735807