Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Defensie

Motivatiesessies op diverse scholen:

7 juni: De organisatie AllForOneSuriname heeft twee motivatiesessies in het district Nickerie uitgevoerd. Dit gebeurde in samenwerking met de districtscommissaris Senrita Gobardhan, DNA-lid Niesha Jhakry en kapitein Shyam Manniesingh. Het gaat om Mulo Henar en de L.B. Sitalsingschool. Van het Nationaal Leger waren verder ook aanwezig: de majoor D. Ramnath (hoofd G4), de eerste luitenants A. Seetal en S. Sodinomo. De motivatiesessie zijn volgens de schoolleiders heel nuttig, daar het een belangrijke factor is bij het behalen van succes en het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden. Tevens helpt het de leerlingen bij het identificeren van hun doelen en het ontwikkelen van positieve denkpatronen.

9 juni: De kapitein S. Manniesingh en de eerste luitenant S. Pique waren op de Pandit Ramadharschool voor een voorleesdag en motivatiesessie. Studenten van leerjaar 7 en 8 hebben aandachtig geluisterd naar beide legervertegenwoordigers.

15 juni: Op deze dag is er een motivatiesessie gehouden voor de studenten van het Natuurtechnisch Instituut (NATIN).

16 juni: Motivatiesessie voor de leerlingen van de I.P.J Berkenveldschool. Naast de legervertegenwoordigers, de kapitein S. Manniesingh en de eerste luitenant S. Sodinomo, was ook de onderwijsgevende Vanessa Somohardjo aanwezig om de studenten toe te spreken. Het hoofdonderwerp hierbij was zelfmoord/suïcide. Volgens kapitein Manniesingh is zelfmoord een hartverscheurende realiteit en het is jammer dat wanhopige mensen deze onomkeerbare beslissing nemen. “We kunnen het voorkomen door oprecht naar elkaar te luisteren en ondersteuning te bieden”, stelt hij.