Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Instituut van de First Lady

Motivatiesessie moet kinderen Nickerie leren om zichzelf te empoweren

In het district Nickerie is op donderdag 17 augustus een motivatiesessie geweest met ruim 70 kinderen. Deze sessie is vanuit het Instituut van de First Lady samen gedaan met UNICEF Suriname en werd uitgevoerd door de kinder- en jeugdpsychologen Juljo Cruden en Miquel Ommel. Tijdens deze sessie is ook het programma “Hoe Wij Ons Voelen”, dat al in Paramaribo opgenomen wordt, officieel gelanceerd. Middels dit programma worden kinderen en jeugdigen aangeleerd om te allen tijde over hun gevoelens te praten.

De kinderen waren heel flink. “Ik was erg onder de indruk van hun enthousiasme en zij deden spontaan mee met de oefeningen”, zei de First Lady na afloop van de sessie. Tijdens een van de oefeningen moesten de kinderen verschillende affirmaties opschrijven en vervolgens deze in een tasje doen. De bedoeling van dit tasje is: elk moment dat zij een negatieve emotie ervaren, dat kan zijn boosheid, verdriet, teleurstelling etc, zij uit hun tasje een papiertje pakken, lezen wat zij zelf hebben opgeschreven en hier kracht uit putten om zich weer beter te voelen. “Middels deze oefening heb ik zelf mogen zien hoe positief kinderen over zichzelf kunnen denken en het is de bedoeling dat wij dit blijven stimuleren.”

De motivatiesessie is een succes geweest. First Lady Santokhi-Seenacherry bedankt eenieder die een bijdrage heeft geleverd aan het welslagen hiervan. “Een speciaal woord van dank aan de UNICEF, met wie ik samen dit programma uitvoer.”