vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
SPORT- EN JEUGDZAKEN


Werkgroep voor jeugdambassadeurs verkiezingen geïnstalleerd

30-10-2017

Het ministerie van Sport en Jeugdzaken heeft een werkgroep voor de verkiezingen van de Caricom-, United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG)- en de sport jeugdambassadeurs, geïnstalleerd. Dit vond begin van deze maand plaats en werd verricht door de directeur van Jeugdzaken, Rachel Koningsbloem-Pinas.

Om de twee jaar worden er verkiezingen gehouden voor een mannelijke en een vrouwelijke jeugdambassadeur voor zowel de Caricom als de UN SDG. Zij representeren de Surinaamse jongeren en geven nationaal, regionaal als internationaal bekendheid aan het geen waarvoor ze staan.

Dit jaar is er door de minister van Sport en Jeugdzaken, Joan Dogojo, een nieuwe groep jeugdambassadeurs geïntroduceerd namelijk de sport jeugdambassadeurs. Ook hier zullen er twee jeugdambassadeurs, een mannelijke en een vrouwelijke sporter, gekozen worden voor een periode van twee jaar. Om in aanmerking te komen voor 1 van de functies moet er aan een bepaald profiel voldaan worden. De profielen worden in de komende periode bekendgemaakt. Deze werkgroep wordt voorgezeten door Margo Biervliet, onderdirecteur Nationale Jongeren Aangelegenheden van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

De overige leden zijn: Ivan Summerville (lid Vereniging Sportjournalisten in Suriname), Gordon Touw Ngie Tjouw (vertegenwoordiger Surinaams Olympisch Comité), Jacqueline Warso (United Nations Desk van het ministerie van Buitenlandse Zaken), Chairme Koningferander (Caricom desk van het ministerie van Buitenlandse Zaken), Adagracia Pawiro (waarnemend hoofd voorlichting Sport- en Jeugdzaken), Walter Bouterse (voormalig UN SDG jeugdambassadeur), Raynell Enfield (voormalig Caricom jeugdambassadeur) en Stephanie  van Brussel (Substituut griffier Nationaal Jeugdinstituut).

NIEUWSBERICHTEN