vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
SPORT- EN JEUGDZAKEN


Veld SV Real Java ook verlicht

04-05-2015

In navolging op Stg. Solom in Nickerie is SV Real Java met de ondersteuning van het ministerie van Sport - en Jeugdzaken ook een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Nu kan nl. ook in de avonduren kan gebruik gemaakt worden van het veld van SV Real Java. Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken heeft vrijdag j.l. de verlichting van het voetbalveld officieël in gebruik gezet, door  samen met de voorzitter van Real Java door de schakelaar om te draaien.

Het Ministerie staat garant voor het ontwikkelen, implementeren en coördineren van het Sport en Jeugdbeleid ter bevordering van welvaart en welzijn voor de Surinaamse samenleving. In dat kader heeft het ministerie van Sport - en Jeugdzaken een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de verlichting van het veld.

Volgens Adna stelt het ministerie prioriteit aan het scheppen van condities en randvoorwaarden in het bijzonder voor de jeugd van Suriname. Met de verlichting kunnen de jeugdigen goed gebruik maken van het veld in de middaguren, terwijl de senioren en veteranen in de avonduren sport en bewegingsactiviteiten kunnen uitvoeren. Ook merkte hij op dat de  jeugd dynamisch is en blijft groeien en dat het daarom van belang is sneller met acties te komen. Wij moeten met z’n allen voorkomen dat onze jeugd in het probleem gebied komt.

 

NIEUWSBERICHTEN