vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
SPORT- EN JEUGDZAKEN


SPORT EN JEUGDZAKEN VOOR BILATERALE RELATIE MET DE REPUBLIEK INDONESIE

14-04-2015

 

Minister Ismanto Adna van Sport en Jeugdzaken vertoeft momenteel in Jakarta, Indonesie in verband met een bilateraal gesprek met zijn collega minister, dhr. Imam Nahrawi. Het gesprek tussen beide ministers van Sport en Jeugdzaken vond plaats op 14 april 2015 op het ministerie van Sport en Jeugdzaken in Jakarta, Indonesie. Tijdens dit gesprek hebben beide bewindslieden het belang aangegeven om de nauwe samenwerking te versterken tussen beide landen op het gebied van sport- en jeugdontwikkeling.

Zowel minister Adna als minister Nahrawi hebben zich voorgenomen om de samenwerking op het gebied van jeugd en sport te verbeteren dan wel te intensiveren op basis van wederzijds begrip. Minister Adna gaf aan dat sport wordt gebruikt om jongeren te versterken en hun sporttalent verder te ontwikkelen. Hierdoor kan ook een bijdrage worden geleverd aan het terugdringen van problemen binnen de jeugdontwikkeling. De takken van sport die Suriname, Indonesie kan ondersteunen zijn: pencak silat, badminton en martial arts. Er zijn ook mogelijkheden om jong ondernemerschap te ontwikkelen.

 Verder is gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om te praten over de javaanse cultuur in Suriname die aan het vervagen is.

 Na het bilateraal gesprek, hebben beide ministers een Letter of Intent (LoI) getekend die een basis moet vormen voor verdere samenwerking op een hoger niveau. Hierna volgde een persconferentie, waarbij beide ministers de pers te woord stonden. Minister Nahrawi van Indonesië gaf de zekerheid dat aan de relatie tussen de twee naties meer inhoud gegeven zal worden. Bezoeken aan sportaccommodaties, sportscholen en jeugdcentra staan nog op het programma van minister Adna.

                                              

NIEUWSBERICHTEN