vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
SPORT- EN JEUGDZAKEN


Sport en Jeugdzaken traint personeel

05-04-2016

Na het werkbezoek aan het district Coronie, waar organisaties hun uitdagingen met de minister hebben gedeeld, zijn medewerkers van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken en de ICT - hub in Coronie in computervaardigheden getraind. Het doel van deze trainingen is het aanreiken van tools om de werkzaamheden efficiënt en effectiever uit te voeren. Verder zullen cursisten ingezet worden om de jongeren van Coronie met ICT bezig te houden. Aan deze training hebben ongeveer 12 medewerkers deelgenomen. Door samenwerking van het Directoraat Jeugdzaken en Stichting Probitas is deze training tot stand gekomen.

De medewerkers zijn door Stichting Probitas getraind. MS Windows, MS Word, MS Excell, MS Powerpoint, maintenance en beheer van een computer zijn de programma’s die tijdens de training zijn behandeld. Middels 2 kosteloze programma’s hebben de medewerkers ook geleerd hoe zij een quiz en een enquête kunnen maken. De trainingen bestonden uit zowel een theoretisch als een praktisch gedeelte.

Om de opgedane kennis en vaardigheden te kunnen toepassen  moeten de medewerkers regelmatig oefenen en begeleid worden. Stichting Probitas heeft de trainingen kosteloos verzorgd. 

NIEUWSBERICHTEN