vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
SPORT- EN JEUGDZAKEN


Ministerie Sport en Jeugdzaken overhandigd sportmateriaal

31-05-2018

Het ministerie van Sport en jeugdzaken heeft sport materiaal overhandigd aan acht en twintig jeugd – en sportorganisaties. Deze organisaties zijn op basis van een toetsing geselecteerd om in aanmerking te komen voor sportmateriaal. De overdracht was op woensdag 30 mei 2018.

Met deze donatie wil het ministerie een bijdrage leveren aan het bevorderen van een gezonde levensstijl. Volgens minister Gopal is het geen nieuws meer dat obesitas een snelgroeiend probleem vormt binnen de Surinaamse gemeenschap. “Overgewicht komt niet alleen voor bij oudere mensen maar ook bij veel jonge mensen en het begint ook zorgwekkende proporties aan te nemen”, aldus de minister. De bewindsvrouw zei verder dat gezonder leven en meer lichaamsbeweging de belangrijkste methode zijn om de strijd van deze aandoening tegen te gaan.
Het stimuleren en bevorderen van sport en bewegen in het dagelijks programma van het individu ligt hoog in het vaandel bij het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Een gezonde leefstijl heeft niet alleen voor het individu voordelen, maar ook voor ons land. Omdat een gezonder volk beter kan produceren wat dan weer zorgt voor een betere welvaarts- en welzijnsniveau voor elke burger. Verder acht het ministerie het zeer belangrijk om de organisaties die zich bezighouden met sport en spel in de samenleving een steun in de rug te geven. Het is bekend dat de sportorganisaties het niet altijd gemakkelijk hebben maar het ministerie waardeert de rol van deze organisaties binnen de samenleving enorm en zal blijven aanmoedigen dit werk voort te zetten.
Tot slot gaf de minister aan dat zij zich zal blijven inzetten om sport en spel te stimuleren als instrument voor een gezond leven, maar ook om onze talenten optimaal de gelegenheid te geven zich naar de wereldtop te ontwikkelen.

NIEUWSBERICHTEN