vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
SPORT- EN JEUGDZAKEN


Minister Sport- en Jeugdzaken motiveert Jeugdparlement

20-02-2016

Op uitnodiging van het jeugdparlement heeft minister Faizal Abdoelgafoer een openbare vergadering  op zaterdag 20 februari bijgewoond. Tijdens deze vergadering heeft de minister de leden voorgehouden wat de prioriteitsgebieden van het ministerie zijn.

“Het is belangrijk dat alle leden op de hoogte zijn van de prioriteitsgebieden. Zo zal het makkelijker zijn om projekten te bedenken en uit te werken voor jongeren die in het beleid passen. Om zaken te bewerkstelligen zullen de leden via de voorzitter  moeten aangeven wat maakt dat het parlementswerk niet naar behoren kan worden gedaan”, zegt minister Abdoelgafoer.

Tijdens deze vergadering die tevens de officiele kennismaking met de minister was, konden parlementariers aangeven wat de zaken zijn die op korte termijn door het ministerie moeten worden opgelost.

In een vragenronde hebben vele van de leden  het gehad over het rehabiliteren en of plaatsen van sportaccomodaties in distrikten. Verder is de minister gevraagd een evaluatie te doen over de betrokkenheid van leden van het parlement in werkgroepen.

Op de vragen over sportaccomodaties heeft de minister de jongeren gerust kunnen stellen door aan te geven dat er al gewerkt word aan een masterplan voor beheer en onderhoud in de verschillende distrikten. Scholen en organisaties worden ter bevordering van de sport voorzien van sportmteriaal.

Het bezoek van de minister heeft de parlementariers goed gestemd. “Ik ben heel erg blij met dit bezoek van de minister, hij is een van de weinige die gelijk antwoord kan geven op zaken en goed contact heeft met zijn doelgroepen”, zegt jeugdparlementarier Cherelny Baabo. 

NIEUWSBERICHTEN