vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
SPORT- EN JEUGDZAKEN


Jonge sporttalenten gehuldigd door ressortraad Livorno

29-05-2018

De ressortraad van Livorno heeft vier jonge sporters uit zijn ressort na een reeks van overwinningen te hebben behaald, gehuldigd. Arwin- en Santosh Bhagwandas (dammen), Illah Nabibaks (zwemmen, wielrennen en triatlon) en Micha Santoikromo (schaken) zijn op zaterdag 26 mei 2018 op de Sewbaranschool te Livorno in de bloemetjes gezet door de ressortraadsleden van Livorno. 

Voorzitter Cathleen Stuger van ressortraad Livorno geeft desgevraagd aan dat tijdens veldbezoeken de roep van de jongeren is aangehoord. Deze groep heeft dringend behoefte aan sportaccommodaties, vandaar dat de plaatselijke ondernemers worden opgeroepen om te kijken naar mogelijkheden om een terrein beschikbaar te stellen. Op deze manier kan er ook een bijzondere bijdrage worden geleverd aan de ontwikkeling van de jonge talenten van ons land. Arwin- en Santosh Bhagwandas (dammen), Illah Nabibaks (zwemmen, wielrennen en triatlon) en Micha Santoikromo (schaken) hebben ook plannen om op internationaal niveau sport uit te oefenen.

Volgens sportleraar Dennis Menzo is het een goed idee om de jongeren op deze manier te motiveren, want deze groep gaat de huidige uiteindelijk moeten opvolgen en het sportgebeuren voortzetten. “Sport is ook discipline waar je het land mee opbouwt en waar ook het accent op gelegd moet worden. Sporten helpt jongeren vormen, het maakt je wat in de maatschappij. Je wordt lichamelijk opgevoed door zowel fysiek als mentaal sterk en beter te worden. Om dromen te verwezenlijken is het van belang om er hard tegenaan te gaan”.

Sportlessen op de scholen moeten weer worden opgepakt, waardoor de jongeren weer worden gemotiveerd om te participeren aan sportactiviteiten. Alleen op deze wijze kunnen wij ervoor zorgen dat de jongeren gestimuleerd worden om meer aan sport te gaan doen.

NIEUWSBERICHTEN