vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
SPORT- EN JEUGDZAKEN


Jairzinho Bigi Boi Rozenstruik wil Mixed martial arts in Suriname bevorderen

17-05-2018

Jairzinho Rozenstruik, meer bekend als Bigi Boi binnen de sportwereld heeft in een kennismakingsbezoek met Minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken zijn visie gedeeld. Bigi Boi is een professionele Muay Thai en Mixed Martial Arts (MMA), vechter voor Suriname die onder andere 8 wereldtitels gewonnen heeft en maakt thans furore met het onderdeel Mixed Martial Arts.

De vechter wil graag dat, MMA-gevechtssport meer beoefend wordt. Hij won op 6 mei jongstlede een wereldgevecht in Japan, bij het “Rizin” evenement en voor hem staan er nog meer internationale gevechten in de planning. Behalve meedoen aan wedstrijden wil Bigi Boi ook graag teruggeven aan de Surinaamse gemeenschap.

De sporter zegt ook veel te willen doen om de Surinaamse jeugd beter te betrekken bij deze tak van sport en heeft reeds projecten op papier, welke tot uitvoering gebracht moeten worden. “In Suriname hebben we veel sterke mensen” zegt de vechter. Door middel van training kan er veel meer bereikt worden binnen de gevechtsport voor Suriname zowel nationaal als internationaal. Hiervoor is hij bereid zijn bijdrage te leveren.

Minister Lalinie Gopal is bijzonder trots op de vechter en stelt het zeer op prijs dat hij de Surinaamse jeugd erbij wil betrekken. ‘Gopal zegt dat de doelen die de sporter gesteld heeft, heel goed passen binnen het beleid van het ministerie’. Bij het gesprek is de aanzet gegeven voor verdere samenwerking met de wereldvechter. ‘Door samen te werken kunnen zowel uw doelen, maar ook die van het ministerie worden gerealiseerd’.

De Minister geeft verder aan altijd open te staan voor ondersteuning aan sporters die zich op deze wijze inspannen en profileren, rekening houdende met de beschikbare mogelijkheden van het ministerie.

Op 9 juni aanstaande zal Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik Suriname vertegenwoordigen in Duitsland, waarbij er gevochten zal worden voor een wereldtitel tegen de Duitser, Michael Smolik.

De minister feliciteerde de sporter met zijn geleverde prestaties en wenste hem alvast heel veel succes toe met de komende wedstrijd, die zij dan ook vol belangstelling tegemoet ziet.

NIEUWSBERICHTEN