vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
SPORT- EN JEUGDZAKEN


376 jongeren behalen zwemdiploma bij vakantie zwemmen

10-10-2017

In de vakantie hebben kinderen in Nickerie, Koewarasan, Commewijne en  Paramaribo kunnen deelnemen aan het project vakantie zwemmen.

Dit is een onderdeel van het programma zinvolle vrijetijdsbesteding van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Binnen dit project hebben 376 kinderen een zwemdiploma behaald. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het ministerie in de bovengenoemde gebieden 500 kinderen zou accommoderen. Naar aanleiding van de vele aanmeldingen heeft het ministerie de mogelijkheid geboden aan 1000 kinderen om deel te nemen aan de zwemlessen in de vakantie. Kenneth Jaliens, onderdirecteur Recreatie en Sport, zegt zeer tevreden te zijn met de opkomst. Volgens hem is aan het aantal aanmeldingen duidelijk te zien dat de behoefte aan zwemlessen groot is. Uit de 1000 vakantie zwemmers hebben 376 afgezwommen, waarvan allemaal het zwemdiploma behaald hebben. ‘Het is zinvol voor kinderen die nog niet hebben afgezwommen om niet te stoppen, de ouders kunnen een mogelijkheid bekijken waar hun kinderen regulier ook verder zwemlessen kunnen volgen. Zo kunnen zij ook ee geldig zwemdiploma behalen als zij het niveau hebben bereikt’, zegt onderdirecteur Jaliens.

Van de 376 jongeren hebben 154 een diploma A behaald, 131 diploma B, 33 zwemvaardigheid een, 25 zwemvaardigheid twee, 16 zwemvaardigheid drie en 17 jongeren zwemvaardigheid vier. Het ministerie bekijkt mogelijkheden om vakantie zwemmen volgend jaar uit te breiden naar meerdere buurten. Het aantal kinderen dat zich aanbiedt moet echter wel in overeenstemming zijn met de bevoegde zweminstructeurs, omdat veiligheid en kwaliteit heel belangrijk zijn voor het ministerie.

NIEUWSBERICHTEN