vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Beëdiging granman Bono Velantie

03-02-2016

Op woensdag 3 februari 2016 werd de granman der Aucaners beëdigd door president Desiré Bouterse. De installatie vond onder grote publieke belangstelling plaats in het presidentieel paleis. Na de beëdiging werd de plechtigheid voortgezet in het Congreshal.
De president had de mening dat de granman goed voorbereid is en dat hij mag rekenen op ondersteuning van de regering en bevolking om zijn werk naar behoren te doen. De president is ervan overtuigd dat de granman een goede samenwerking zal hebben met de andere dignitarissen en dat ze samen goed werk zullen verrichten om het gedeelte waar ze wonen tot ontwikkeling te brengen. Verder deelde de president ook mee dat het instituut van grankrutu in ere hersteld zal worden. De granman kreeg zijn attributen nl. epauletten, hoofddeksel. Hij kreeg ook gelijk zijn beschikking in handen.
De plechtigheden werden daarna voortgezet in het Congreshall. De granman sprak het volk toe en beloofde zijn werk naar behoren tedoen. De minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan, zei dat de installatie veel waardering krijgt omdat er na 50 jaar weer zo een plechtigheid plaatsvindt. Minister Dikan feliciteerde de bevolking en zei ook dat we ons cultuur hoog moeten houden en waarderen want het is een deel van ons identiteit.
Na het officieel gedeelte mochten de aanwezigen de granman feliciteren en het beste toewensen.
Granman Bono Velantie is geboren op 3 augustus 1945 te Drietabbetje, in het district Marowijne. Hij is getrouwd met Mw. Bow Atanso.

NIEUWSBERICHTEN