Overheid


“Super leerkrachten” in de bloemetjes gezet door CENASU

17-08-2016

Ruim 173 Leerkrachten die vanaf 10 oktober tot en met 30 juni, over het schooljaar 2015- 2016, nul verzuimen hebben zijn op dinsdag 16 augustus in de bloemetjes gezet door het Centrum voor Nascholing in Suriname( CENASU). Het doel hiervan was om hen, te complimenteren middels een oorkonde, zodat ze verder kunnen bloeien en een voorbeeld mogen zijn voor anderen. Het grootste aantal leerkrachten met nul verzuimen zijn uit Commewijne, namelijk 131.

De Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux, die ook aanwezig bij de uitreiking van oorkondes: “ de Super leerkracht” beschreef de leerkrachten als grondleggers van een geciviliseerde beschaving. “De leerkracht houdt zich bezig met de menselijke ontwikkeling en het cognitieve denken. Zij zijn een diamant van de maatschappij”, aldus Peneux.

De Bewindsman zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de leerkracht een betere waardering krijgt. “Wij maken het verschil en wij moeten onze plaats opeisen. Leren wij de student iets verkeerds, dan is het blijvend en moeilijk te corrigeren. Wij moeten nu gaan naar het denken van de 21ste eeuw. Hoe meer je studeert, hoe meer je zult verdienen. Leerkrachten met nul verzuimen zijn voorbeeldfiguren en anderen moeten hen opvolgen”, zegt hij.

Voor CENASU directeur, Daniella Rosario is dit initiatief een pilot en is voor het eerst uitgevoerd. Het ging bij dezen om openbare en bijzondere basisscholen uit de districten Saramacca, Commewijne, Para en Brokopondo.

NIEUWSBERICHTEN