vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR


Succesvolle launch iGROW project op LBO scholen

31-10-2017

“Samenwerken aan een veilige school”, is de slogan van het iGROW project. Volgens Rita Horton, directeur van de LBO school aan de Hockeystraat, moeten leerlingen, leerkrachten en overige personeelsleden zich veilig voelen op een school. Ze vertegenwoordigde de LBO-scholen waar dit project zal worden uitgevoerd.

Horton is voorstander van een schoolbrede aanpak. Behalve leerlingen en leerkrachten zullen ook schoolleiders en ouders hierbij betrokken worden

Dit project wordt uitgevoerd op een 10-tal LBO scholen. Het doel hiervan is om bij te dragen aan betere perspectieven voor deze leerlingen. Uit onderzoek blijkt dat LBO leerlingen zich het minst veilig voelen op school, er meer (verbaal) geweld is waaronder pesten en bedreigingen, meer meldingen van ongewenste seksuele uitingen en het hoogst aantal zwangerschappen. Een succesvolle aanpak kan dan verder worden uitgerold op alle LBO scholen en breder naar alle scholen.

Natasha Bennanon, directeur van het ministerie Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur (MINOWC), gaf aan dat het ministerie het iGROW project volledig ondersteunt aangezien dit past binnen het beleid van het departement. Het MINOWC zal de volle ondersteuning geven, benadrukt Bennanon. Na het officiële gedeelte vond de onthulling van de banner met daarop de slogan van het iGROW project door Bennanon en enkele leerlingen, plaats. Het project duurt twee schooljaren en elk kwartaal zal een evaluatie periode ingelast worden.

NIEUWSBERICHTEN