vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR


Stakeholders meeting over rehabilitatie Palmentuin

26-04-2018

Binnen het directieteam van het directoraat Cultuur is er een voorstel gedaan om de Palmentuin te rehabiliteren zegt, Harriette Bholasingh- Helstone, onderdirecteur van het directoraat Cultuur. Op donderdag 26 april was er een stakeholders meeting en mochten ze aangeven welke bijdrage zij zullen leveren om de Palmentuin tot een cultureel centrum te maken.

Aan de hand van deze meeting kan het directoraat een goed plan voorhouden aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur die het bespreekbaar zal maken binnen de Raad van Ministers voor goedkeuring.

“Wij hebben ons heel goed georiënteerd”, geeft de onderdirecteur aan. Het is een plan dat in drie fasen opgesplitst is. In fase één zullen er onder andere schoonmaakwerkzaamheden plaatsvinden. In de tweede fase volgt de verfraaiing en in de derde fase willen de stakeholders een serie activiteiten ontplooien in de Palmentuin.

De potentiële stakeholders zoals het Amazon Netwerk, de Lions, Marron Netwerk en de heer Malhoe die de Phagwa activiteiten organiseert maken vaker gebruik van de lokatie en na afloop van hun activiteit worden zij pas het  volgend jaar weer gezien benadrukt Bholasingh- Helstone. Het directoraat Cultuur bekijkt een alternatief hoe zij verder kunnen gaan met deze groep mensen en welke bijdrage zij kunnen leveren.

“ Wij gaan deze tuin aanpakken,wij gaan het verheffen tot iets moois”, woorden van Harriette Bholasingh- Helstone.

“Ik hou van dromen en ik ga achter me dromen aan”, zegt de First Lady Ingrid Bouterse – Waldring die ook tijdens deze meeting aanwezig was. Zij gaat een wezenlijke bijdrage  leveren aan dit project. De First Lady geeft verder aan, dat zij al een hele tijd een plan heeft om op de berm van de Palmentuin een craft market te plaatsen. Het project is reeds ingediend en goedgekeurd door India geeft de bewindsvrouwe aan.

Er zullen 24 hutjes geplaatst worden waar de mensen hun producten  kunnen verkopen. Daarnaast is het ministerie van OWT & C bereid gevonden om damwanden te plaatsen met daarover betonnen platen. Wanneer de Sommelsdijckkreek schoongemaakt moet worden kunnen de platen weg gehaald worden. Dit heeft als voordeel dat alle events daar gehouden worden. Volgens de First Lady kan dit voor een  spin of effect zorgdragen. Ze is ook van plan te werken aan het upgraden van de speeltuin.  Wat ze ook aangaf is dat er rond de kerstdagen ook voor verlichting gezorgd kan worden om zodoende de omgeving aantrekkelijk te maken voor toeristen.

NIEUWSBERICHTEN