vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR


School te Bakoe krijgt renovatiebeurt

23-10-2017

De lagere school te Bakoe aan de Sarakreek heeft een renovatiebeurt gehad. Het plafond van de onderwijsinstelling verkeerde al geruime tijd in deplorabele staat en was dringend aan vervanging toe.

De situatie was zo erg dat zelfs de kleuterklas gesloten was. Bewoners van het dorp hebben het intitiatief genomen geld in te zamelen en hebben met het bedrag de nodige materialen aangeschaft.

De dorpsleiding had een verzoek ingediend bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) om te helpen bij het verrichten van de werkzaamheden. Minister Robert Peneux heeft gelijk hiervan werk gemaakt en contact opgenomen met zijn collega Ronny Benschop van Defensie. De bewindsman heeft de afdeling Genie van het Nationaal Leger gevraagd de werkzaamheden uit te voeren.

Manschappen van de afdeling Genie zijn de vorige week afgereisd naar het dorp om de werkzaamheden uit te voeren. Het overgrote deel van de reparaties is intussen al verricht. De lokalen hebben ook een verfbeurt gehad. De Brandweer heeft ook assistentie verleend bij het bestrijden van bijen die zich in het plafond hadden genesteld.

NIEUWSBERICHTEN