Overheid


Project Zorg coördinatoren geëvalueerd

05-08-2016

Het project, waarbij op verschillende basis scholen Zorg coördinatoren zijn geplaatst, is op woensdag 3 augustus geëvalueerd. Het doel hiervan is om het rendement van het project te bepalen en die eventueel te continueren. De Zorg coördinatoren (ZoCo’s) zijn onderdeel van een groter project voor Zorgverbreding in het onderwijs. “De taak van een leerkracht is niet alleen coaching en begeleiding. Er komt ook een stukje liefde bij kijken,” aldus, Yuro Dipotaroeno, Onderdirecteur Ontwikkelingsdiensten tijdens de evaluatiesessie met schoolleiders en ZoCo’s.

In de laatste jaren is volgens hem gebleken dat veel leerlingen onnodig buiten de boot vallen in het basis onderwijs. Er is dus een grootschalige evaluatie gaande met betrekking tot de hervorming van het onderwijs. “We moeten de cijfers eerst nagaan om het probleem te analyseren en het beleid verder uit te stippelen,” legt Dipotaroeno uit. Hij ziet graag dat er 1 lijn van curriculum aanwezig zijn, zodat er 1 taal gesproken wordt voor standaarden in het onderwijs.

In 2011 startte de afdeling Begeleiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in samenwerking met VVOB/PROGRESS het traject voor versterking van de leerlingenzorg op basisscholen. Hiermee onderstreept het ministerie het belang om elk kind optimale kansen op groei en ontwikkeling te geven. De ZoCo werkt samen met de schoolleider en de leerkrachten en houdt overzicht over wat er allemaal in de school gebeurt om extra hulp en ondersteuning te beiden aan leerlingen die dat nodig hebben.

NIEUWSBERICHTEN