Overheid


Powered! Trainees - certificaten erkent door MinOWC

22-02-2016

De certificaten die “Powered! Trainees” aan haar deelnemers uitreikt zijn erkent door het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). Onderwijsminister Robert Peneux staat achter het curriculum van de opleiding, vandaar dat hij de certificaten ook ondertekend.

De opleiding is volgens hem een goede manier om het probleem van “drop outs” aan te pakken. Dit heeft de bewindsman op vrijdag 19 februari kenbaar gemaakt tijdens de certificaatuitreiking van “Powered! Trainees”, waarbij 36 jongeren hun certificaat in ontvangst hebben genomen. Hij heeft een beroep gedaan op de jongens om extra hun best te doen, omdat zij al enkele jaren een achterstand hebben in het onderwijs. “Kennis maakt macht. Jongens jullie moeten verder studeren, want anders gaan in toekomst alleen vrouwen de leidinggevende functies bekleden in het land”, stelde hij.

Hennah Draaibaar van The Back Lot benadrukt dat deze training voor jongeren is die graag een tweede kans willen. De doelgroep bestaat uit jongelieden in leeftijdsklasse van 15 tot 26 jaar die niet meer naar school gaan en werkloos zijn. Gedurende de opleiding hebben de trainees kennis opgedaan over onder andere ‘basic life skills’ en ‘jobs skills’. Door deel te nemen hebben de trainees hun kansen vergroot bij het vinden van een baan of een (vervolg)opleiding. Tijdens de training die ruim zes weken duurt is er veel gebruik gemaakt van moderne media zoals fotografie, film, internetapplicaties en Chromebooks en tablets. “Voor deze jongeren gaat er een nieuwe wereld open, omdat sommige van hen hun eigen onderneming zullen starten en weer andere een baan vinden bij de plaats waar zij gedurende de trainingsperiode stage hebben gelopen”, aldus Draaibaar. Na de opleiding krijgen deze jongeren nog drie maanden de volle ondersteuning. Zij wijst erop dat een paar van de trainees momenteel fungeren als begeleiders binnen “Powered! Trainees”. Tot nu toe zijn er ruim 300 jongeren afgeleverd. The Back Lot organiseert deze opleiding met financiële middelen van de Inter-American Development Bank (IDB). Op maandag 22 februari gaat er weer een nieuwe training van start waarbij 24 jongeren zijn toegelaten.

NIEUWSBERICHTEN