Overheid


Opening PTC College jaar

09-10-2015

PTC opent collegejaar 2015 – 2016

In TBL Cinema heeft op 5 oktober de opening van het collegejaar 2015 – 2016 van het polytechnic college (PTC) plaatsgevonden. Natasja Bennanon, directeur van Onderwijs, bij het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) die minister Robert Peneux vertegenwoordigde heeft te kennen gegeven dat het ministerie er alles aan zal doen om een terrein ter beschikking  te stellen, zodat het PTC haar eigen gebouw kan opzetten. “Onderwijs is niet statisch. Studenten moeten passen binnen de veranderde omgeving”, zegt zij.

Robby Holband, directeur van het PTC, heeft te kennen gegeven dat er dit jaar 294 studenten zijn ingeschreven en dat van de 294 studenten 33 van Nickerie zijn. Dit jaar hebben de meeste studenten zich ingeschreven voor Infrastructuur, 68, en ICT, 65. Holband heeft de aanwezigen voorgehouden dat in tegenstelling tot voorgaande jaren de studenten in plaats van 5 jaar nu 4 jaar zullen studeren. Hij geeft aan dat er twee nieuwe programma’s zijn toegevoegd aan de bachelor opleiding. Deze zijn volgens hem Foodtechnology en animal production and health. “Education for all en life long learning zijn voor het PTC geen loze kreten, maar een motivatie tot innovatie in het onderwijs van de 21 ste eeuw. Ter realisatie hiervan is PTC gestart met het project Distance Education”, zegt hij.

Ashok Rambali, voorzitter van het bestuur van PTC, geeft aan dat beroepsonderwijs als een beweging gezien moet worden en dat het gaat om besluiten van mensen om zich te verplaatsen van het ene land naar het andere. “Het Technisch en Beroepsonderwijs en- Trainingen  (TVET) zou de hoofdsleutel of tewel de masterkey moeten zijn dat armoede kan verminderen, bevordering van vrede, behoud van het milieu, het verbeteren van de kwaliteit van leven voor iedereen en helpen bereiken van duurzame ontwikkeling”, zegt hij. Het curriculum van PTC moet volgens hem voldoen aan de nationale, regionale en internationale standaarden, welke zoveel als mogelijk aansluit op de behoefte van het bedrijfsleven, om zo de concurentiepositie van ons land steeds te verbeteren. 

NIEUWSBERICHTEN