vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR


Nationale Kunstbeurs omgetoverd tot architectorische tour

22-10-2017

De komende editie van de Nationale Kunstbeurs is een verandering ondergaan. Michel Brahim, voorzitter van de Stichting Nationale Kunstbeurs, zegt dat de beurs mooier en speelser is ingericht dit jaar.

“De kabinetten waar de kunstenaars in exposeren staan niet langer in een lange rij. Er is meer ruimte gecreëerd zodat de kunstwerken op een goede afstand al te bekijken zijn. Het is een soort architectorische tour geworden,” aldus Brahim desgevraagd. De omtovering is volgens hem gekomen door de inzet van medebestuursleden.

Dit jaar is er verder een grotere vertegenwoordiging van buitenlandse exposanten. Er doen in totaal 7 buitenlanders mee vanuit ondermeer Cayenne (Frans Guyana), Brazilië en Nederland. Vermeldenswaard is dat de kunstenaars de stichting zelf hebben benaderd voor deelname aan de beurs. “We hebben altijd plannen gehad om een meer buitenlands karakter aan de beurs te geven, maar het hoofddoel is natuurlijk de promotie van onze eigen kunstenaars,” zegt de voorzitter. De Surinaamse exposanten doen volgens hem immers niet onder voor hun regionale en andere internationale collega’s. Hun succesvolle exposities in het buitenland zijn het bewijs hiertoe.

NIEUWSBERICHTEN