vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR


Nationale commissie herdenking jubileumjaren ingesteld

04-05-2018

Minister Stephen Tsang heeft als minister ad interim van Binnenlandse Zaken de Nationale Commissie ter Herdenking van het jubileumjaar van 145 jaar Hindustaanse Immigratie, 155 jaar Keti Koti en 165 jaar Chinese Immigratie geïnstalleerd. De installatie vond plaats op vrijdag 4 mei 2018 op het kabinet van de bewindsman op het ministerie van Handel Industrie en Toerisme.

De voorzitter van de commissie is Henk Herrenberg, namens het Kabinet van de President. De overige leden zijn Anielkumar Manurat (Kabinet Vice-President), drs. Marlon Powel (Ministerie van Binnenlandse Zaken), drs. Jan Tawjoeram (Ministerie van Financien), drs. Wilco Finisie (Ministerie van Regionale Ontwikkeling), Iryda Rijker MPA (Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) en Diana Gaddum-Riedewald (Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur). Deze nationale commissie is te rekenen vanaf 1 april 2018 voor de duur van een jaar ingesteld.

Minister Tsang feliciteerde de commissieleden met hun installatie en wenste hen veel succes toe bij het uitvoeren van deze belangrijke taak. Daar hij zich eerder al bijzonder veel heeft ingezet voor cultuur, was het voor de minister een bijzondere eer om de commissie te installeren. Volgens de bewindsman liggen er veel evenementen op stapel. De meeste commissieleden hadden ook al zitting in de nationale commissie, die in 2013 was ingesteld in het kader van het jubileumjaar van Hindustaanse Immigratie, Chinese Immigratie en Keti Koti destijds. Voorzitter Herrenberg zei dat zij toen een goede job hadden verricht en dat geleerd is uit eventuele fouten die in 2013 zijn gemaakt.

De nationale commissie zal het accent leggen op het samen werken en samen doen. Aangezien Suriname een multiculturele en multireligieuze samenleving is, zullen andere organisaties ook betrokken worden bij de organisatie van diverse activiteiten die zullen worden ontplooid. Herrenberg noemde in dit kader onder anderen de Inheemse organisaties, de organisatie die achter 10 oktober staat, de Libanezen, Portugezen, Joden, Boeroe’s, Javanen en de diaspora. Hij roept eenieder, die activiteiten zal ontplooien in het kader van dit jubileumjaar op, om dit aan de commissie door te geven zodat er een goede coördinatie kan plaatsvinden en er zo min mogelijk overlappingen zijn.

NIEUWSBERICHTEN