Overheid


MinOWC twee inspecteurs rijker op VOJ niveau

11-03-2016

De minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft op vrijdag 11 maart twee inspecteurs beëdigd voor het Voortgezet Onderwijs voor Junioren (VOJ). Het gaat bij deze om Kensley Thomas en Wilfred Tobi. De kersverse inspecteurs zullen hun pedagogische en didactische kennis anders inzetten.

De bewindsman heeft de pas benoemde inspecteurs erop gewezen dat zij voor een grote uitdaging staan, omdat zij dagelijks geconfronteerd zullen worden met situaties die niet normaal zijn op sommige scholen. De minister is onder de indruk dat er ondanks deze moeilijkheden in het veld er toch mensen zijn die zich opgeven om onderwijsinspecteur te worden. Zij zullen erop moeten toezien dat alles ordelijk verloopt binnen scholen. Hij heeft respect en waardering voor het werk dat inspecteurs van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) dagelijks in het veld doen. Peneux zet zich daarom in voor hen, zodat zij een beter salaris kunnen genieten.

De twee inspecteurs zijn volgens Waarnemend hoofd inspectie VOJ, Perdipkoemar Murli vanaf nu op een punt beland waarbij zij zelfstandig moeten handelen. “Jullie zijn vanaf dit moment volwaardige inspecteurs. Binnenkort ga ik met pensioen en dan ben ik er zeker van dat er goede onderwijsinspecteurs zullen overnemen van mij” zegt hij. Zowel Thomas als Tobi hebben een economische achtergrond.

NIEUWSBERICHTEN