Overheid


MinOWC actief tijdens Gobal Money Week

16-03-2016

Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) participeert ook op de Gobal Money Week van de Centrale Bank van Surinameom kinderen van jongs af aan te leren over sparen en hoe zij moeten omgaan met geld. Behalve om kinderen bewust te maken hoe zij hun geld moeten beheren, laat het ministerie zien welke richting zij willen opgaan met het onderwijs.

In de stand van het MinOWC kunnen kinderen terecht voor verschillende spelletjes, waarbij er gebruik gemaakt wordt van de Xbox Kinect, 3D printers, Zome Tools en Tablets. Bij de Xbox Kinect leren zij om op een speelse manier te sparen, terwijl er bij de Zoom Tools torentjes gebouwd worden. De torentjes moeten dan spelen der wijs gekocht worden. Met 3 D printer mogen de kinderen iets ontwerpen en dan wordt het voor ze uitgeprint. Zij mogen verder ook gebruik maken van de Tablets om te tonen hoe creatief zij ermee kunnen omgaan.

De Global Money Week beurs is geopend door de governor van de Centrale Bank van Suriname, Glenn Gersie. Hij heeft de nadruk gelegd op het belang van geld. “Specifiek de waarde van geld,” licht hij toe. “Als wij zelf geen waarde willen hechten aan ons eigen geld, wie zal dat wel voor ons doen? Als wij meer waarde willen geven aan buitenlands geld dan ons eigen geld, zullen we altijd een vraagstuk hebben. De kinderen weten het misschien nog niet zo zeer. Daarom is het goed dat ze hier zijn om te leren over geld, te denken in termen van geld.”

Kinderen kunnen tot en met 19 maart leren over geld, pensioenen, investeren, sparen, budgetteren, verzekeren en ondernemen. In de hal van de Kamer van Koophandel & Fabrieken staan de stands van dertien instellingen.

NIEUWSBERICHTEN