vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR


Minister Ferrier brengt eerste bezoek aan GLO school

18-04-2018

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Lilian Ferrier, heeft een bezoek gebracht aan de Khargi- Vishnudatt school op Kwatta. Dit op uitnodiging van Tante Helen, zoals Khargi- Vishnudatt bekend staat. Laatstgenoemde heeft in verband met haar verjaardag aanstaande donderdag, besloten een voorleesochtend te organiseren op de school op dinsdag 17 april 2018.

Haidy Lindveld, schoolleider van de Vishnudatt school heette de Minister welkom, alsook tante Helen, haar zoon dokter Krishna Khargi en alle vrienden die met haar zijn meegereisd vanuit Nederland om de 90ste geboortedag van Khargi – Vishnudatt hier in Suriname te mogen vieren. Zij doet altijd sociale projecten en in verband met haar verjaardag wou zij een voorleesochtend op de school, omdat zij het belang van lezen onderkent. “Kinderen lezen minder, zijn veel meer op hun telefoon bezig, gebruiken daardoor veel sms- taal en zijn niet meer geïnteresseerd in wat zij moeten lezen”, geeft de schoolleider aan. In 2000 had de jarige Khargi de school een mediatheek geschonken, die op 27 februari 2001 officieel door haar werd geopend en nog steeds op effectieve wijze wordt gebruikt door de leerlingen van de school.

De Minister voelde zich vereerd om de Vishnudatt school als eerste school te mogen bezoeken en liefst nog in het kader van de verjaardag van Khargi- Vishnudatt, beschermvrouw van deze school. ‘Als je in jouw leven goed bent voor anderen, krijg jij veel goeds terug’, was de boodschap van de bewindsvrouw naar de leerlingen van de school toe. Zij nam tante Helen als voorbeeld die haar 90ste verjaardag zal vieren en er nog zo goed uitziet. ‘Dat is een zegen van God.’
Dokter Khargi, zoon van Khargi – Vishnudatt gaf aan dat geluk ook betekent dat je gelukkig moet zijn in jouw hoofd. “Volg jouw dromen, dan word je gelukkig en ga op zoek naar wat jij leuk vindt”. Hij liet ook enkele leerlingen van de school aan het woord om hun dromen te delen en spontaan stonden de leerlingen op om te delen hoe zij zichzelf in de toekomst zien.

Bij vertrek van de Minister bracht het schoolhoofd namens de 547 leerlingen en 34 personeelsleden van de school haar dank uit voor het bezoek. Verder gaf zij aan zich bijzonder vereerd te voelen dat zij de eerste school mochten zijn waar de Minister een bezoek brengt. De bewindsvrouw dankte eenieder voor het hartelijk ontvangst en wenste vooral de leerlingen van de 6de klassen heel veel succes toe met hun toets later dit jaar. De minister gaf ook aan de resultaten te zullen volgen om zo op de hoogte te blijven van de vorderingen. Verder zal de bewindsvrouw een spreekuur hebben voor de kinderen op de zaterdag, zodat op zo een manier ook naar de leerlingen geluisterd kan worden. Dit nieuws stemde zowel de leerlingen als de leerkrachten van de school prettig.

NIEUWSBERICHTEN