vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR


Minister Ferrier brengt bezoek aan directoraat Cultuur

26-04-2018

Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MINOWC) Lilian Ferrier, bracht een bezoek ter kennismaking op het directoraat Cultuur, dat valt onder haar ministerie. Dit gebeurde op woensdag 25 april 2018 onder begeleiding van muziek, zang en dans uit verschillende culturen. Volgens de bewindsvrouw bestaat het directoraat reeds 38 jaar, maar zij is niet tevreden met de ontwikkeling. “Wat we zullen hebben, is wat we zullen weten te behouden en wat we zullen zijn is wat we van onszelf zullen hebben gemaakt, aldus de minister. 

Cultuur heeft een stuk educatie en de culturele diversiteit in Suriname moet duidelijker tot uiting kunnen worden gebracht.  De bewindsvrouw gaf aan dat het directoraat Cultuur reeds 38 jaar bestaat, maar ziet nog steeds geen ontwikkeling. “Wat we zullen hebben, is wat we zullen weten te behouden en wat we zullen zijn is wat we van onszelf zullen hebben gemaakt, aldus de nieuwe minister”.

De minister bracht tijdens haar korte toespraak ook naar voren dat de financiёle crisis geen obstakel mag zijn om culturele zaken tot uitvoering te brengen. “Voor mij geldt de financiële crisis niet, het is echt niet zo erg. Ik ben in andere landen geweest waar het veel erger is en toch produceren mensen.” De slogan ‘het kind staat centraal’ gebruikte de minister weer tijdens haar toespraak. “Ik zeg niet zomaar dat het kind centraal staat, ik zie kinderen als een geschenk van God”, aldus de minister.

NIEUWSBERICHTEN