vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR


Marie Levens krijgt rotary excellence award

03-02-2018

Na vele awards in het buitenland ontvangen te hebben, heeft Marie Levens, de Project Manager van BEIP, de Rotary Vocational Excellence Award in ontvangst mogen nemen. Levens die “Minister van Onderwijs van het Westelijk Halfrond” genoemd werd tijdens de ceremonie, heeft de afgelopen 10 jaar bij de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) in Washington DC gewerkt. In die hoedanigheid heeft zij een grote bijdrage geleverd aan de vergadering van OAS onderwijsministers en de Inter-Amerikaanse Agenda voor Onderwijs. Bij haar vertrek bij de OAS, feliciteerde de Secretaris Generaal Marie Levens met de woorden: “Your programs were the best of the Decade”

Ook op het Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, wordt de kundigheid van Levens ervaren. Levens heeft in korte tijd 3 projecten die stagnatie opliepen, op de rails gezet. Deze onderwijs projecten voor het beroepsonderwijs, worden door de Caribbean Development Bank en Islamic Development Bank gefinancierd.

Het BEIP voor de verbetering van het basisonderwijs, kreeg onder leiding van Levens een Surinaams karakter. Het BEIP wordt gefinancierd door de IDB. In voorgaande jaren werden er boeken uit Nederland aangeschaft. Onder leiding van Project Manager Levens wordt sinds 2016 een Surinaams karakter gegeven aan het BEIP. Het curriculum wordt nu ontwikkeld met Surinaamse deskundigen.

Er mag bij BEIP nu ook in het bijzonder aandacht besteed worden aan kinderen met minder draagkrachtige ouders en aan kinderen die het Nederlands niet machtig zijn. Levens is tegen het verspillen van talentvolle kinderen en een grote voorstander van het afschaffen van onvoldoendes en blijven zitten op school, iets waarvoor ze aandacht wist te krijgen voor de onderwijsagenda van de Americas . De award voor haar visie voor de constante verbetering van het onderwijs wordt door velen in binnen en buitenland gewaardeerd.

NIEUWSBERICHTEN