vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR


Kunstinstituten worden beter op elkaar afgestemd

28-10-2017

De Nola Hatterman Art Academy en de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs zullen beter op elkaar worden afgestemd. Daarmee is de regering dit jaar druk mee bezig. Door die betere afstemming zal talentontwikkeling door middel van educatie beter worden geinstitutionaliseerd.

Dit moet erin resulteren, dat kinderen vanaf 6 jaar in staat worden gesteld om op basis van hun kunsttalent onderwijs te genieten op kunstinstituten op basis van niveau. De mogelijkheid bestaat dan om door te stromen naar MBO en daarna HBO niveau in ons land.

Specialisatie is daarna beter mogelijk op instituten in de regio en in andere werelddelen. Dit zei Onderwijs, Wetenschap en Cultuurminister Robert Peneux bij de opening van de 52ste nationale kunstbeurs. Volgens de bewindsman kan er grotere internationale profilering van de kunstenaars gerealiseerd worden.

‘’Bovendien zullen wij ook stimuleren dat onze kunstenaars kunstwerken produceren waarin het accent wordt gelegd op de unieke elementen binnen onze rijke en gediversificeerde cultuur’’, aldus de minister. De regering erkent volgens hem de inspanningen van alle deelnemers aan de beurs ondanks de uitdagingen in ons land. Met de participatie van kunstenaars uit Frans Guyana, Brazilië en Nederland heeft de beurs een internationaal tintje.

NIEUWSBERICHTEN