vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR


Kunstenaars ingenomen met de komst van een eigen hal

30-10-2017

‘’Dat lijkt me wel een heel mooi en goed idee’’. Woorden van Linda Daparoe, één van de kunstenaars die participeert aan de Nationale Kunstbeurs (NK) 2017.

Ze reageert op de uiteenzetting van minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur over het voornemen voor het opzetten van een kunsthal voor de doelgroep. Er moet eerst een projectplan worden opgesteld.

Het projectplan zal samen met de Stichting Nationale Kunstbeurs geschreven worden. De minister deed de toezegging omdat kunst past binnen het nationaal cultuurbeleid. Het ministerie zal binnenkort overgaan tot het installeren van de Commissie Projectplan Kunsthal. Daparoe zegt, dat het altijd goed is wanneer haar beroepsgenoten de ruimte krijgen om in een eigen huis te kunnen exposeren.

Wanneer deze hal er zal staan betekent het een hoogtepunt voor alle kunstenaars in Suriname, vindt Daparoe die voor de tweede keer aan de NK meedoet. ‘’Alles wat bijkomt is welkom’’, zegt marathonparticipant George Ramjiawansingh. Hij verwijst naar Guyana dat reeds een eigen National Art Gallery heeft. Een eigen kunsthal schroeft het niveau van de kunstenaars op, zegt de ervaren kunstenaar die werkt onder de naam George Struikelblok.

NIEUWSBERICHTEN