vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR


Kennismakingsbezoek Sambel Trasie

28-01-2018

De theatergroep Sambel Trasie heeft in verband met haar twee jarig bestaan op 21 februari, een kennismakingsbezoek gebracht aan Cultuur Directeur Elviera Sandie. Ze nam een DVD en een promotional T-shirt van de groep in ontvangst. Sambel Trasie brengt in aanloop naar de verjaardag, op 16 en 17 februari, een nieuw toneelstuk in op de planken getiteld “Olloh bakkal Ketoroh”, oftewel “Crime doesn’t Pay”.

Volgens managing director Jay Tjong A Tham, bestaat Sambel Trasie uit acht leden inclusief drie hoofdacteurs, regisseur, het productieteam en de logistiek. Hij praat over een jong dynamisch team dat zich meer richt op het Javaans publiek, maar hij benadrukt dat Sambel Trasie voor een ieder openstaat, zolang het karakter van de toevoeging aanvullend is.

Cultuurdirecteur Sandie zei Sambel Trasie te hebben meegemaakt en sprak van  scenes, typisch uit het dagelijks leven gegrepen. De groep haalt maatschappelijke vraagstukken en ook oplossingen naar voren. Sambel Trasie is al op tournee geweest naar Miami, Nederland en Aruba en wil dit jaar ook naar België. Elviera Sandie gaf de groep suggesties mee zoals optredens in de districten en het Caribische gebied. De directeur beloofde ‘waar nodig en mogelijk’ de ondersteuning aan de komende projecten van Sambel Trasie.

NIEUWSBERICHTEN