vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR


Kennismakingsbezoek artiesten uit China

16-02-2018

Artiesten uit de Volksrepubliek China zijn in ons land voor deelname aan de Temple Fair, rond Chinees Nieuwjaar. De artiesten zijn op woensdag 14 februari 2018 gearriveerd en zullen zowel op vrijdag als zaterdag op het KKF Beursterrein optreden. De delegatie heeft bij aankomst een beleefdheidsbezoek gebracht aan Cultuurdirecteur Elviera Sandie.

De gasten zullen op de beurs verschillende presentaties hebben op het gebied van culinair, craft, acrobatiek, muziek en dans. Daarnaast zullen zij  samen met Surinaamse culturele groepen. De Temple Fair is een jaarlijks terugkerend evenement dat gehouden wordt om het Chinees Nieuwjaar feestelijk in te luiden. De toegang is gratis. Het chineesjaar staat deze keer in het teken van de hond

De afvaardiging werd begeleid door Ambassaderaad, Deputy Head of Mission Xiaoyan Jiang, van de Chinese ambassade. Zij vertelde dat de ambassade een bijdrage levert aan culturele uitwisseling. Ook voegde de Ambassaderaad eraan toe, dat een groep ondernemers uit ons land uitgenodigd zijn voor een beurs in China, later dit jaar.
De directeur Overzeese Chinese Zaken in Beijing Li Xiaofei, maakte ook deel uit van de delagatie. De directeur van cultuur, zei het bezoek zeer op prijs te stellen. Sandie gaf de directeur Li Xiaofei een Angisa als cadeau. Ook sprak zij de hoop uit, dat deze culturele kennisuitwisseling de relatie tussen de Volksrepubliek China en Suriname zaal versterken. De delegatie vertrekt op 19 februari naar Frans-Guyana om activiteiten in ons buurland op te luisteren.

NIEUWSBERICHTEN