vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR


IOL heeft nieuwe vleugel erbij

06-10-2017

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is ingenomen met het feit, dat het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) een nieuwe vleugel erbij heeft.

De bewindsman sprak van een bijzonder moment. “Het IOL heeft door de jaren heen zijn bestaanszekerheid en de kracht in de samenleving bewezen”, zei de minister die vandaag de officiële handelingen verrichte.

Marcia Dankerlui, directeur van het instituut, is trots om deelgenoot te zijn van het uiteindelijke product. De directeur gaf aan dat er slechts vier vleugels waren, terwijl het IOL qua studenten, aantal opleidingen en docenten steeds groeide. Het instituut maakt van verschillende scholen gebruik om lessen te verzorgen en op grond daarvan is besloten om uit te breiden. “Het neerzetten van deze extra vleugel heeft getoond dat wij uitdagingen niet uit de weg gaan”, aldus Dankerlui.

Financieel onderdirecteur van het IOL, Serge Lemmert, geeft aan dat de werkzaamheden vlot zijn verlopen. Verder verklaart hij dat de nieuwe vleugel slechts een druppel op een hete plaat is, omdat er 14 lokalen zijn die toch niet genoeg zijn om alle studenten te kunnen huisvesten.

“Stabiliteit en standvastigheid helpen zorgdragen dat normen en waarden leven voor een hoogontwikkelde maatschappij waarin onze kinderen met liefde zullen kleven”. Dit is een van de vele opschriften geplaatst door de Stichting Staatsolie Foundation for Community Development, op de muren van een van de lokalen van de nieuwe vleugel. “Hoe mooi is het als je in een onderwijsproject kan investeren? Dit is een heugelijk feit voor ons”, zei Steven Alfaisi, secretaris van de Staatsolie Foundation. Het project voor de bouw van de nieuwe vleugel, werd in april 2014 bij het fonds ingediend.

NIEUWSBERICHTEN