vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR


Geen dispensatie voor leerkrachten met beperkte bevoegdheid

21-09-2017

Aan vijf leerkrachten van de Froweinschool heeft het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (Minowc) geen dispensatie verleend. Dit besluit, dat geresulteerd heeft in de beёindiging van de samenwerking tussen de leerkrachten en de EBGS, is genomen op basis van het reglement van Minowc.

De leerkracht met een LO-akte heeft volgens dit reglement beperkte bevoegdheid, wat betekend dat hij/zij alleen op de basisschool zou mogen onderwijzen. Na twee LO-aktes is de leerkracht volledig bevoegd, wat betekend dat hij/zij op het VOS-niveau lessen mag verzorgen. Het Minowc gaat continu na hoeveel volledig bevoegde leerkrachten er op elk niveau zijn, om minder dispensatie te verlenen aan de beperkt bevoegde leerkrachten. ‘De dispensatie die niet verleend wordt aan de leerkrachten heeft niets te maken met het onvriendelijk zijn naar leerkrachten toe. Het gaat erom dat het ministerie beleid maakt dat de leerkrachten aanspoort om hun studie af te ronden, zodat er meer volledig bevoegde leerkrachten zijn die ingezet kunnen worden in het onderwijs’, zegt Onderdirecteur Muriel Hoepel.

Enkele leerkrachten die zich in deze niet hebben gehouden aan de afspraak, hebben op sociale media aangegeven dat wat zij noemen, hun ontslag, gebaseerd is op hun participatie aan de staking van de BVL/ALS.

NIEUWSBERICHTEN