vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR


Eerste lichting ICT in education afgestudeerd

05-09-2017

De eerste 69  studenten die de opleiding ICT in Education succesvol hebben afgerond, verkregen de titel ‘Bachelor in Education’.

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MINOWC) is enorm trots op de alumni. “We hebben als Suriname bewezen in staat te zijn om internationaal hoogstaande opleidingen te verzorgen. Het is voor het eerst in onze geschiedenis dat wij internationaal gecertificeerde docenten afleveren,” zei minister Peneux. De minister herinnerde de nieuwbakken Bachelors afgelopen weekend tijdens de diploma uitreiking aan de uitdaging die zij nu hebben, zij zullen immers in een onderwijssysteem stappen die compleet traditioneel is ingericht. Het is de taak van de docenten om zorg te dragen voor de transformatie van traditioneel onderwijs naar competentiegericht onderwijs.  De International Institute for Enviroment and Development (IIED) stelt beurzen ter beschikking aan de afgestudeerden voor onder meer curriculum ontwikkeling, communicatie en applied science. Waarnemend president Ashwin Adhin, stond drie jaar geleden aan het roer van de start van deze opleiding. Tijdens zijn periode als minister van Onderwijs zette hij zich in om de 21- eeuwse vaardigheden zo vroeg mogelijk bij kinderen bij te brengen. Hiervoor is het nodig dat leerkrachten deze vaardigheden eerst beheersen.

“Ik wilde niet dat de opleiding een experiment werd die in handen zou zijn van niet-professionals. We hebben de juiste mensen gehaald, vandaar dat de opleiding voortgang heeft gevonden”, zei waarnemend president Adhin.

Aan het eind van de toespraken werden er speciale prijzen uitgereikt aan de studenten die uitmuntende prestaties hebben geleverd. Voor Best Academic Performance kwamen in aanmerking Dhoenand Budhram en Rinia Manbodh. De afgestudeerden met de Best Overall Performance waren Perwinkoemar Mohan, Julian Maclean, John van der Zijden en Sharrel Rigters.

NIEUWSBERICHTEN