vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR


Delegatie MinOWC bezoekt Islamic Development Bank

14-09-2017

Een delegatie van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MINOWC), geleid door Minister Robert Peneux, heeft in de periode van 10-15 september een werkbezoek gebracht aan het management van de Islamic Development Bank te Jeddah, Saudi Arabia.

Dit werkbezoek was in het kader van twee onderwijsprojecten gefinancierd door de IsDB, die momenteel geimplementeerd worden door het Program Management Unit van MINOWC. Het Technical Vocational and Educational and Training (TVET) project heeft als doelstelling om het Lager Beroepsonderwijs (LBO) op primair niveau te reorganiseren en te verbeteren. Hierbij zullen de praktijklokalen gerenoveerd worden, alsook het aanschaffen van nieuwe machines en materialen.

Het tweede project t.w. Secondary and Technical Education Support (STES) Project behelst de bouw en inrichting van een School Campus in Para voor Secundair Onderwijs. Beide projecten zullen in het jaar 2020 opgeleverd worden.

Dit bezoek heeft tevens de werkrelatie tussen MINOWC en de IsDB versterkt en hebben zij middels dialoog andere mogelijkheden voor samenwerking verkend. Er zijn besprekingen geweest met de Vice President van de IsDB en de afdeling voor Capaciteitsversterking, waarbij samenwerkingsverbanden met Turkije en Maleisië zijn bekeken in de vorm van Reverse Linkage projecten.  Ook zijn er studiebeurzen ter beschikking gesteld voor Suriname. De minister is erg tevreden over de geboekte resultaten en heeft als voornemen nauwbetrokken te worden bij de verdere implementatie van beide projecten.

 

NIEUWSBERICHTEN