Overheid


Buluitreiking voor 17 IGSR studenten

23-05-2017

Het Institute for Graduated Studies and Research (IGSR), leverde wederom 17 afgestudeerden af. De studenten mochten op vrijdag 19 mei hun Bul in ontvangst nemen. De groep afgestudeerden deden de Masteropleidingen Geschiedenis, Spaans als Vreemde Taal, Banking and Finance, Macro- Economic Analysis and Policy, Nederlandse Taal en Cultuur en Education in Teacher Training.

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur was blij met het kader die zich aan het ontwikkelen is met een volwaardig Master niveau. Dit kader zou volgens hem gebruikt moeten worden bij het behalen van doelen. “Wanneer conferenties worden aangeboden, heeft het geen zin dat de minister ernaar toe gaat. Je moet de professionals sturen naar de conferenties, zodat zij de beleidsdoelen uitvoeren en realiseren,” aldus Peneux bij de buluitreiking.

Hij ging vervolgens in op de voordelen van de afgestudeerden van elk van de opleidingen. In het geval van Spaans als Vreemde Taal zegt de bewindsman binnenkort met de Spaansmasters te willen praten over het brengen van revolutionaire veranderingen binnen het onderwijs. “Wanneer wij ons internationaal bewegen en kijken naar conferenties op IDB-level, dan merken wij dat die wordt beheerst door de spaanse cultuur. Als wij als regering geen beslissing nemen, gaan wij als land, de band met UNASUR verliezen.”

De afgestudeerden van de opleiding Geschiedenis zouden volgens de minister moeten werken aan het beschrijven van alles na 1975. “Wij hebben tot 1975 alles goed beschreven, maar nadien lijkt het erop alsog de geschiedenis niet goed is begrepen of beschreven.” De afgestudeerden van Banking and Finance moeten hun krachten geven aan het bankwezen, terwijl de Maters in de Nederlandse Taal en Cultuur heel hard nodig zijn om het taalprobleem op de Basisschool op te lossen. De afgestudeerden van de Master Opleiding Education in Teacher Training moeten het professionaliserings- en het omscholingstraject landelijk goed gaan omzetten.

Deze Buluitreiking was de 10e voor het Master niveau sinds de oprichting van het IGSR in 2006. In totaal hebben 125 studenten de studies met succes doorlopen, onder wie 100 van het vrouwelijk geslacht en 25 mannen. De Doctorale opleiding PHD heeft er 60 afgestudeerden afgeleverd. De eerste opleidingen begonnen in 2008. Vermeldenswaard is dat er voor het eerst in Suriname een Masteropleiding Spaans is. De afgestudeerde van deze Masteropleiding is Marianne Monkou. De best geslaagde bij deze Buluitreiking is Astrid Somai.

NIEUWSBERICHTEN